canlı destek

YABANCI DİL I MUAFİYET SINAVI DUYURUSU

“YABANCI DİL I-II” DERSİ MUAFİYET DUYURUSU

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında Üniversitemizde okutulan Yabancı Dil I-II (2 ve 4 kredi) dersinin muafiyet sınavları

18 Ekim 2023 Çarşamba günü Yüksekokul binamızda yapılacak olup, sınav giriş yerleri ydy.ege.edu.tr adresinden ilan edilecektir.

Her bir dersin (2 veya 4 kredi ) sınavından 60 puan ve üzeri alan öğrenciler "Yabancı Dil I-II" dersinden muaf tutulacaklar. Bahar

döneminde ayrıca muafiyet sınavı yapılmayacaktır.

Muafiyet sınavına aşağıda belirttiğimiz :

1- Derse ilk defa kayıtlananlar

2- 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında İsteğe bağlı hazırlık okumuş ve başarısız olanlar

3- 2022-2023 Girişli olup kayıt dondurma yapanlar

4- Yatay-Dikey geçişle gelenler şartları taşıyan öğrenciler girebilecekler.

Bu dersi daha önce alan öğrenciler ya da bu sınava daha önce girmiş öğrenciler bu sınava giremezler. Girseler bile sınavları geçersiz sayılacaktır. Sınava girmesi gerektiği halde sınava girmeyen öğrenciler için tekrar bir telafi sınavı yapılmayacaktır.

Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ