Çerez Örnek

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Hakkımızda

BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ

Kuruluş

Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu

Kazanılan Derece

Biyomedikal cihaz teknikeri

Derecenin Düzeyi

Ön Lisans

Kabul ve Kayıt Koşulları

Meslek,Teknik, Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik Liselerinin Elektrik ve Elektronik alan dallarından mezun öğrenciler ygs ile kayıt yaptırabilirler

Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal,non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar

YOK

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

YOK

Program Profili

Bu programda iki yıllık ön lisans düzeyinde teorik ve uygulama ağırlıklı eğitim verilmektedir.Biyomedikal firmaların ve hastane teknik servislerinde teknik eleman olarak görev yapacak, aynı zamanda firmalarda cihaz tanıtım, satış ve uygulama elemanı olarak da görev yapabilecek nitelikte ara teknik eleman yetiştirilmektedir. Programa her yıl, meslek lisesi ve düz lise çıkışlı 80 öğrenci kayıtlanmaktadır.

Mezunların İstihdam Profilleri (Örneklerle)

Mezunlarımız için başlıca iş sahaları; - İlgili alanda üretim ve/veya satış yapan özel sektör firmalarının teknik servisleri veya satış bölümleri, - Kamu veya özel hastanelerin teknik servisleri, - Özel teknik servis hizmeti veren firmalardır. Bazı mezunlarımız kendi işyerlerini kurmakta, bazıları ise meslekleri dışında kalan farklı alanlarda çalışmaktadırlar.

Üst Derece Programlarına Geçiş

Mühendislik Fakültesi Biomedikal Mühendislik ve Elektrik ve Elektronik Mühendisliğine geçiş yapabilmektedir.

Sınavlar Ölçme Ve Değerlendirme

Ders gereksinimlerine bağlı olarak sözlü ve/veya yazılı sınavlar, proje ve/veya sunumlar üzerinden notlar verilir. Değerlendirme 4’lü kredi sistemine göre yapılır. Öğrencilerin bir üst sınıflan ders alabilmeleri için 1. yıl AGNO ortalamasının 1.80' den büyük olması ve mezun olabilmesi için bütün derslerden başarılı olmalı ve AGNO ortalaması en az 2.00 olması gerekmektedir.

Mezuniyet Koşulları

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı öğrencilerinin mezuniyet için 4 sömestrde toplam 120 AKTS'lik ders alması gerekmektedir.

Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e_öğrenme)

Tam Zamanlı

Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatör)

PROGRAM KOORDİNATÖRÜ: Dr.Bilal ÇAKMAK;

İLETİŞİM : Ege Üniversitesi Kampüsü, Ege Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı 35100 Bornova – İZMİR;

TELEFON : +90(232)311 25 22 - FAKS : 232 388 75 99;

E-POSTA : bilal.cakmak@ege.edu.tr

Bölüm Olanakları

Öğrencilerimiz bölümümüz laboratuarının yanı sıra elektronik ve bilgisayar bölümlerinin de laboratuarlarını da kullanmaktadırlar. Ayrıca ders içi stajlarında hastanemizin değişik bölümlerinde uygulama dersi almaktadırlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ