Çerez Örnek

Elektronik Haberleşme Teknolojisi Hakkımızda

Kuruluş

Programımız 1996 yılında örgün eğitim ile Telekomünikasyon bölümü adı ile kurulmuştur. 2010 yılından itibaren “Elektronik Haberleşme Teknolojisi” programı olarak eğitim vermektedir.

 

Kazanılan Derece

Ön lisans diploması ve “Elektronik Haberleşme Teknikeri” ünvanı verilir.

 

Derecenin Düzeyi

Ön Lisans

 

Kabul ve Kayıt Koşullar

YKS sınavı kapsamındaki TYT puanı ile ÖSYM yerleştirme sonucuna göre kayıt yapılmaktadır. Programın öğrenci kontenjanı 80 öğrencidir.

 

Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal,non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar

Yok

 

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Yok

PROGRAM EĞİTİM AMAÇLARI

Telekomünikasyon sektöründeki gelişmeleri takip eden, değişen işgücü ihtiyaçlarına yanıt verebilen, elektronik haberleşme sistemlerinin donanımlarını tanıyan ve özelliklerini bilen; üretim, montaj, test, bakım ve onarımını yapabilen; telekomünikasyon ağlarının işletilmesini sağlayan ve programlanabilir cihazları kullanabilen mesleki açıdan yetkin, uygulama becerisi yüksek, araştırmacı, üretken, yenilikçi, sosyal sorumluluk taşıyabilen ve inisiyatif alabilen nitelikli bireyler yetiştirmektir.

PROGRAMIN HEDEFLERİ

• Telekomünikasyon sektöründeki plan ve projeleri uygulayan ve yeni çıkan teknolojileri izleyip araştırabilen,

• Analog- sayısal elektronik devreler, Analog- sayısal haberleşme sistemlerine ait modülleri ve cihazları kullanabilen, bu cihazların üretim, montaj, bakım, test, arıza ve ölçümlerini yapabilen, elektronik veya haberleşme devre tasarım simülasyon yazılımlarını kullanabilen, sistem geliştirme ve telekomünikasyon ağlarının işletilmesinde görev alabilecek nitelikte,

• Çalışma gruplarında sorumluluk alabilen, takım çalışmasına yatkın veya bireysel çalışabilme becerisine sahip, etkili iletişim kurabilen ve alanındaki yenilikleri takip edebilecek düzeyde bir yabancı dil bilgisine sahip,

• Telekomünikasyon sektöründe kullanılan sistemleri tanıyan, sektörün talep ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek niteliğe sahip meslek elemanları ve Elektronik Haberleşme Teknikeri yetiştirmektir.

MİSYON

Telekomünikasyon sektörünün gereksinimi karşılamak üzere; yeni çıkacak teknolojileri izleyip başarı ile uygulayacak; özgür düşünceli, araştırmacı, üretken meslek elemanı ve Elektronik Haberleşme Teknikeri yetiştirmek.

VİZYON

Mezunlarımızı, telekomünikasyon sektöründe üretim, montaj, test, bakım, onarım, sistem geliştirme ve telekomünikasyon ağlarının işletilmesi için ulusal ve uluslararası alanlarda istihdam edilmek üzere dünya standartlarında yetiştirerek; onların nitelikli ve yetkin çalışanlar olarak hedeflerine ulaşmasını sağlamak. 

 

Mezunların İstihdam Profilleri (Örneklerle)

Mezunlarımız, telekomünikasyon sektöründe montaj, test, bakım, sistem geliştirme ve telekomünikasyon ağlarının işletilmesi alanlarında istihdam edilmektedir.

 

Üst Derece Programlarına Geçiş

Mezun öğrencilerimiz Dikey Geçiş Sınavı(DGS) ile Mühendislik veya Teknoloji Fakültelerinin Elektrik, Elektronik, Haberleşme, Telekomünikasyon tabanlı bölümlerine dikey geçiş yapabilmektedir.

Sınavlar Ölçme Ve Değerlendirme

Ders gereksinimlerine bağlı olarak sözlü veya yazılı sınavlar üzerinden değerlendirme yapılmaktadır. Öğrencilerin bir üst sınıflan ders alabilmeleri için 1. yıl AGNO ortalamasının 1.80' den büyük olması ve mezun olabilmesi için bütün derslerden başarılı olmalı ve AGNO ortalaması en az 2.00 olması gerekmektedir.

Mezuniyet Koşulları

4 Yarıyılda toplam 120 AKTS (ECTS) lik dersten ve EDÖ ( stajlardan ) başarılı olmak.

Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e_öğrenme)

Tam Zamanlı

Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatör)

PROGRAM KOORDİNATÖRÜ: Öğr.Gör.Dr. Seyhan COŞKUN

İLETİŞİM: Ege Üniversitesi Kampüsü Ege Meslek Yüksekokulu Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı 35100 Bornova-İzmir;

TELEFON : +90(232)311 14 68 - FAKS : 232 388 75 99;

E-POSTA : seyhan.coskun@ege.edu.tr.

 Bölüm Olanakları

Elektronik Haberleşme Laboratuvarı, Elektronik Laboratuvarı, Türk Telekom Uygulama Laboratuvarı

2016 yılında programımız ile Türk Telekom A.Ş. ile protokol imzalamıştır. Bu kapsamda okulumuza Türk Telekom Uygulama Laboratuvarı kurularak haftada 4 saat teorik ve uygulamalı ders olarak Türk Telekom A.Ş.’de görev yapan mühendisler tarafından eğitim verilmektedir. Bu eğitim sonunda başarılı olan öğrencilere Türk Telekom Akademi tarafından onaylanmış sertifika verilmektedir. 

 

 

 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ