Çerez Örnek

KONTROL VE OTOMASYON TEKNOLOJÄ°SÄ° HAKKIMIZDA

KuruluÅŸ         

            Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Programı 1996–1997 EÄŸitim–ÖÄŸretim yılında Dünya Bankası ve YÖK’ ün II. Endüstriyel EÄŸitim Projesi kapsamında Dünya Bankası desteÄŸi ile Kontrol Sistemleri Teknolojisi Programı adı altında örgün öÄŸretim olarak açılmıştır. 2000-2001 öÄŸretim yılında Ege Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu kararıyla programın adı Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi olarak deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir. MEB-YÖK Meslek Yüksekokulları Program GeliÅŸtirme Projesi kapsamında ders içerikleri ele alınan 15 programdan biri olan programımız 2002-2003 öÄŸretim yılından itibaren projenin önerisiyle Endüstriyel Otomasyon Programı adını almış ve aynı yıl ikinci öÄŸretime de baÅŸlamıştır. 2010 yılında Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi programı adını alan programımız Örgün  öÄŸretim olarak eÄŸitim devam etmektedir.

Kazanılan Derece     

Ön lisans diploması ve “Tekniker” ünvanı verilir.

Derecenin Düzeyi

Ön Lisans

Kabul ve Kayıt Koşulları

ÖSYM sınavı ile

Önceki ÖÄŸrenmenin (formal, in-formal,non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar

YOK

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

YOK

Program Profili

Program; Endüstriyel Otomasyon konusunda deneyimli elektronik mühendislerine hem teorik bilgisiyle hem de uygulamadaki el becerisiyle yardımcı olacak nitelikli ara teknik eleman yetiÅŸtirmektedir.

Mezunların Ä°stihdam Profilleri (Örneklerle)

EÄŸitimde; gıda, kimya, petrokimya, elektronik, v.b. sektörlerde üretim yapan iÅŸletmelerin üretim hatlarında kullanılan makinelerin bakım, onarım, kalibrasyonu ile bu cihazların otomatik kontrolünde kullanılan kontrol cihazlarının kullanımı ve programlanması gibi iÅŸlerde çalışacak bilgi ve beceriye sahip olan nitelikli ara elemanlardır.

Üst Derece Programlarına GeçiÅŸ

Dikey geçiÅŸ sınavı (DGS) ile ilgili bölümlere devam edebilirler.

Sınavlar Ölçme Ve DeÄŸerlendirme

Vize notunun baÅŸarı notuna katkısı %40’dır. Final sınavının baÅŸarı notuna katkısı ise %60’dır. ÖÄŸrencilerin bir üst sınıflan ders alabilmeleri için 1. yıl AGNO ortalamasının 1.80' den büyük olması ve mezun olabilmesi için bütün derslerden baÅŸarılı olmalı ve AGNO ortalaması en az 2.00 olması gerekmektedir.

Mezuniyet Koşulları

4 Yarıyılda toplam 120 AKTS (ECTS) lik dersten ve EDÖ ( stajlardan ) baÅŸarılı olmak.

Çalışma Åžekli (Tam Zamanlı, e_öÄŸrenme)

Tam Zamanlı

Adres ve Ä°letiÅŸim Bilgileri (Program BaÅŸkanı, AKTS/DS Koordinatör)

PROGRAM KOORDÄ°NATÖRÜ : Dr.ÖÄŸr.Üyesi DilÅŸad ENGÄ°N;

Ä°LETİŞİM: Ege Üniversitesi Kampüsü Ege Meslek Yüksekokulu Kontrol Otomasyon Teknolojisi Programı 35100 Bornova–Ä°zmir ;

TELEFON NUMARASI : 0232 311 14 64  

E–POSTA : dilsad.engin@ege.edu.tr

Bölüm Olanakları

Program, Dünya Bankası desteÄŸi ile kurulduÄŸu için araç–gereç ve deney setlerine sahiptir. EÄŸitim, mevcut olanaklarla % 40 teori, % 60 uygulama ÅŸeklinde verilmektedir. Endüstriyel Otomasyon Programı’nın kullandığı bir laboratuar bulunmaktadır. Bu laboratuarda eÄŸitim amacı ile kullanılan belli baÅŸlı alet ekipmanlar ÅŸunlardır: i)Hidrolik ve Pnömatik Deney EÄŸitim Seti, ii) Süreç Ölçümleri EÄŸitim Setleri, iii) Programlanabilir Denetleyiciler (PLC), ve iv) Bilgisayarlı Kontrol Deney Setleridir. Bunların yanı sıra ilgili derslerde Endüstriyel Elektronik Programı’ndaki Sayısal Elektronik, MikroiÅŸlemciler ve Analog Elektronik laboratuarları ile Elektrik Programı Otomatik Kumanda laboratuarları da kullanılmaktadır.

 


Ege Ãœniversitesi

EGE ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ°