Çerez Örnek

Tarım Makinaları Hakkımızda

KuruluÅŸ                  

            1992–1993 EÄŸitim–ÖÄŸretim yılında YÖK ve Dünya Bankası’nın II. Endüstriyel EÄŸitim Projesi çerçevesinde Ege Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılmıştır. Ä°lk kurulduÄŸu dönemde Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümü’nde eÄŸitimini sürdüren program, bina ve atölyelerinin tamamlaması ile 1996–1997 EÄŸitim–ÖÄŸretim yılında Ege Meslek Yüksekokulunda eÄŸitimine baÅŸlamıştır. Örgün öÄŸretim olarak eÄŸitim vermektedir.

Kazanılan Derece     

Ön lisans diploması ve “Tarım Makineleri Teknikeri” ünvanı verilir.

Derecenin Düzeyi

Ön Lisans

Kabul ve Kayıt Koşulları

ÖSYM sınavı ile

Önceki ÖÄŸrenmenin (formal, in-formal,non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar

Yok

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Yok

Program Profili

Bu Programda • Temel Fen Dersleri • Genel Ziraat Dersleri (toprak bilgisi, bitki ve hayvan yetiÅŸtirme esasları) • Tarım Makineleri BranÅŸ Dersleri • Traktör • Bilgisayar Destekli Tasarım ve Ä°malat Ä°ÅŸlemleri Dersleri • Hidrolik Pnömatik • Toplam Kalite Yönetimi • Ä°ÅŸletmecilik, Pazarlama, Mesleki Ä°ngilizce, Genel iletiÅŸim Dersleri Tarım Makineleri Atölyesi Tarım Makineleri Parkı (Ziraat Fakültesi) Uygulama Tarlası (Ziraat Fakültesi) Motor Atölyesi olmak üzere programda eÄŸitim ve öÄŸretim; teorik, uygulama, proje, atölye çalışmaları ve tarla çalışmaları ÅŸeklinde sürdürülmektedir. Programın öÄŸrenci kontenjanı 40 öÄŸrencidir.

Mezunların Ä°stihdam Profilleri (Örneklerle)

Program mezunları; Tarım makinelerini üreten, pazarlayan, tarımsal üretimi gerçekleÅŸtiren büyük, orta ve küçük ölçekli iÅŸletmelerde ara teknik eleman, ara kademe yöneticisi veya idari teknik personel olarak çalışmaktadır. Mezunlar çalıştıkları iÅŸletmelerde tarım makineleri imalatçıları ile çiftçiler arasında iletiÅŸim saÄŸlanması, iÅŸlerin plana uygun yürütülmesi, kontrol edilmesi, stok kontrol, vb. sorumlulukları yerine getirmektedir. Çalışma alanları, tarım makineleri iÅŸleyen ve pazarlayan iÅŸletmeler ile tarımsal üretimi gerçekleÅŸtiren iÅŸletmeler ile ilgili kamu kuruluÅŸlarıdır.

Üst Derece Programlarına GeçiÅŸ

Dikey geçiÅŸ sınavı (DGS) ile ilgili bölümlere girebilmektedirler.

Sınavlar Ölçme Ve DeÄŸerlendirme

Sınavlar ders geçme ve sınav yönetmeliklerine dersin özellikleri göz önüne alınarak teorik ve uygulamalı olarak yapılıp deÄŸerlendirilmektedir.  Vize notunun baÅŸarı notuna katkısı %40’dır. Final sınavının baÅŸarı notuna katkısı ise %60’dır. ÖÄŸrencilerin bir üst sınıflan ders alabilmeleri için 1. yıl AGNO ortalamasının 1.80' den büyük olması ve mezun olabilmesi için bütün derslerden baÅŸarılı olmalı ve AGNO ortalaması en az 2.00 olması gerekmektedir.

Mezuniyet Koşulları

4 Yarıyılda toplam 120 AKTS (ECTS) lik dersten ve EDÖ ( stajlardan ) baÅŸarılı olmak.

Çalışma Åžekli (Tam Zamanlı, e_öÄŸrenme)

Tam Zamanlı

Adres ve Ä°letiÅŸim Bilgileri (Program BaÅŸkanı, AKTS/DS Koordinatör)

PROGRAM KOORDÄ°NATÖRÜ: Dr.ÖÄŸr.Üyesi Hülya ÖZ;

Ä°LETİŞİM: Ege Üniversitesi Kampüsü Ege Meslek Yüksekokulu Tarım Makineleri Programı 35100 Bornova-Ä°zmir ;

TELEFON: +90(232) 311 14 66

E-posta: hulya.oz@ege.edu.tr 

Bölüm Olanakları

Tarım Alet ve Makineleri Programı Dünya Bankası desteÄŸi ile kurulduÄŸu için, eÄŸitimde kullanılacak olan bütün alet ve ekipmanları ve atölye olanakları Dünya Bankası tarafından saÄŸlanmıştır. Programın eÄŸitimde kullandığı bir iç içe Tarım Alet ve Makineleri atölyesi ile laboratuarı bulunmaktadır. Ayrıca eÄŸitim için Ziraat Fakültesi Tarım Alet ve Makineleri Atölyesi’nden de yararlanılmaktadır.

 

 


Ege Ãœniversitesi

EGE ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ°