Çerez Örnek

Polimer Teknolojisi Hakkımızda

Kuruluş         

            Polimer Teknolojisi Programı; Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2002-2003 eğitim öğretim yılında ikinci öğretim olarak Plastik Teknolojisi adı ile açılmıştır. Daha sonra örgün öğretime geçilmiştir. Örgün ve ikinci öğretimde eğitim verilmekte olan programımızın ismi, YÖK tarafından 2009 - 2010 eğitim öğretim yılında Lastik ve Plastik Teknolojisi olarak değiştirilmiştir. 2016-2017  eğitim öğretim yılında Polimer Teknolojisi Programı olarak tekrar değiştirilmiştir.

Kazanılan Derece     

Ön lisans diploması ve “Tekniker” ünvanı verilir.

Derecenin Düzeyi

Ön Lisans

Kabul ve Kayıt Koşulları

ÖSYM sınavı ile

Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal,non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar

Polimer Teknolojisi Programı örgün ve ikinci öğretimde eğitim vermektedir. Programda sayısal dersler ağırlıklıdır. Programın eğitim planına göre öğrenciler ortaöğretimde aldıkları temel dersleri pekiştirmekte ve üst bilgilerini almaktadırlar. Amaç öğrenciye mesleğinin teoriğini öğretirken, uygulama ile teorik bilgileri karşılaştırmasını sağlamak ve el becerisi ile ekip çalışmalarını güçlendirmektir.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

YOK

Program Profili

Polimer Teknolojisi Programı 'nda öğrenim gören öğrenciler, teori ve uygulama derslerini Ege Meslek Yüksekokulu derslik ve atölyelerinde almaktadır. Öğrenci profilinin % 70'i meslek lisesi % 30 'u ise düz lise çıkışlı öğrenciler oluşturmaktadır. Programın toplam öğrenci kontenjanı 50 öğrencidir.

Mezunların İstihdam Profilleri (Örneklerle)

Program mezunlarının istihdam alanları; plastik hammadde ve plastik parça üretimi yapan ve pazarlayan işletmelerdir. Mezunlar kamu ve özel sektörde istihdam edilebildikleri gibi, kendi iş yerlerini de kurabilirler. Mezun olan öğrenciler plastik malzemelerin kullanıldığı farklı sektörlerde (hammadde üretimi, inşaat, otomotiv, gıda, makine, beyaz eşya v.b...) [Esen Plastik, Petkim, Vestel, Arçelik, Ford.. ] üretim ve kalite kontrol elemanı olarak iş bulabilmektedir.

Üst Derece Programlarına Geçiş

Dikey geçiş sınavı (DGS) ile ilgili bölümlere devam edebilirler.

Sınavlar Ölçme Ve Değerlendirme

Programın ölçme ve değerlendirme sisteminde; her ders için bir ara sınav ve bir final ve bir bütünleme sınavı bulunmaktadır. Bazı derslerde sınavlara ek olarak projeler verilmektedir. Teorik ve uygulamalı derslerin sınavları yazılı yapılır. Uygulama sınavından “başarılı” olan öğrenciler dönem sonunda final sınavına girmeye hak kazanırlar. Uygulama sınavından “başarısız” olan öğrenciler dönem sonunda final sınavına giremez. Gelecek yıl aynı derse tekrar devam etmek zorunda kalır. Vize notunun başarı notuna katkısı %40’dır. Final sınavının başarı notuna katkısı ise %60’dır. Öğrencilerin bir üst sınıflan ders alabilmeleri için 1. yıl AGNO ortalamasının 1.80' den büyük olması ve mezun olabilmesi için bütün derslerden başarılı olmalı ve AGNO ortalaması en az 2.00 olması gerekmektedir.

Mezuniyet Koşulları

4 Yarıyılda toplam 120 AKTS (ECTS) lik dersten ve EDÖ ( stajlardan ) başarılı olmak.

Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e_öğrenme)

Tam Zamanlı

Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatör)

PROGRAM KOORDİNATÖRÜ: Öğr.Gör.Dr. Seçkiner DÜLGER İRDEM;

İLETİŞİM: Ege Üniversitesi Kampüsü Ege Meslek Yüksekokulu Polimer Teknolojisi Programı 35100 Bornova–İzmir ;

TELEFON NUMARASI : 0232 311 51 11 

FAKS NUMARASI : 0 232 388 75 99;  

E–POSTA : seckiner.dulger.irdem@ege.edu.tr

Bölüm Olanakları

Polimer Teknolojisi Programı 'nda öğrenim gören öğrenciler, derslerin teorilerini Ege Meslek Yüksekokulu dersliklerinde, uygulamalarını ise Ege Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Plastik Atölyesinde gerçekleştirmektedir. Ege Plaster ve PETKİM ile yapılan işbirliği kapsamında öğrencilerimizin endüstri uygulamalarını yerinde görebilmeleri için teknik gezi organizasyonları gerçekleştirilmektedir. Öğrencilerimiz bölüm atölyesinde bulunan enjeksiyon ve ekstrüzyon makinelerini devreye alarak üretim yapabilmekte, oluşan üretim hatalarını yorumlayabilmektedir.

 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ